LOADING CLOSE

TAQUES CUTÀNIES

Amb el pas dels anys, veiem que ens apareixen nous lunars o taques a la nostra pell. Un gran percentatge de la seva aparició es deu a l’exposició solar.

Avui os volem informar d´un tema que cada vegada preocupa a més gent, les taques cutànies. A partir d´aquest mes, com es minimitza l´exposició solar, es la época adecuada per començar el tractament antitaques.

Que són les taques cutànies?

Les taques cutànies són una hiperpigmentació d’una zona de la pell, sol ser de color marró o negre. Normalment afecta més a dones, encara que també pot afectar homes. Les zones del cos on solem trobar més taques cutànies són: front, galtes, llavi superior, escot i braços.

Es relaciona l’aparició de taques amb l’exposició solar, l’ús de medicaments anticonceptius, embaràs i cosmètics amb color, entre d’altres.

Trobem diferents tipus de taques, avui us explicarem les més típiques d’elles:

Pigues: petites taques de color marró, rodones i no uniformes. Les trobem normalment a la cara, coll i braços en persones de pell blanca. Amb l’exposició solar seran més visibles.

https://manna.hu/blog/folt-hatan-folt
 • Nevus o lunars: acumulació de melanòcits en diferents estructures de la pell. Els podem tenir des que naixem i amb el pas dels anys aniran apareixent més. És molt important tenir un control sobre les característiques morfològiques, coloració, vores i el creixement o canvis recents.
  https://marielatv.com/lunares-amigos-o-enemigos/por-que-salen-lunares_gde/
 • Melanoma: és un tumor maligne de la pell, el podem confondre amb una piga. El diferenciem del lunar per una hiperpigmentació, creixement asimètric i vores irregulars amb un progressiu creixement.
  http://smartfiches.fr/oncologie/item-299-tumeurs-cancer-cutanees-epitheliales-melaniques/melanome/examen-clinique
 • Melasma: taques de color marró clar o intens gairebé exclusivament en dones. Solen aparèixer o agreujar durant l’embaràs, amb la presa d’anticonceptius o en la menopausa.
  https://farmaciagemmarubis.wordpress.com/2015/06/03/medicamentos-y-sol/
 • Vitiligen: taques blanques ben delimitades, les trobem normalment en cames, al voltant d’ulls, nas i boca. Sembla tenir un origen autoimmune i es relaciona amb problemes de tiroides.
  http://www.centrodermatologicoestetico.com/vivir-con-vitiligo/

  Tractament per taques cutànies

Com a prevenció per a les taques cutànies, el millor remei és la protecció solar i evitar l’exposició solar en les hores puntes. Tant a l’estiu com a l’hivern devem protegir la nostra pell.

Trobem diferents tipus de tractaments per a les taques, com ara: làser, peeling o cremes amb principis despigmentants. Perquè el tractament sigui eficaç és molt important la CONSTÀNCIA.

Us anem a citar els principis actius que més s’utilitzen:

 • Hidroquinona: inhibeix l’enzim responsable de la producció de la melanina. No l’hem de fer servir en períodes de més de 6 mesos. Pot produir irritació i està contraindicada en embarassades i període lactancia.
 •  Retinoides: té un efecte exfoliant de la pell, se sol combinar amb altres principis actius per afavorir la penetració d’aquests. Cal usar-lo de manera progressiva ja que pot causar irritació de la pell
 • Àcid kòjic: inhibeix la formació de melanina i té un efecte antioxidant, és menys irritant que la hidroquinona.
 • Àcid ascòrbic (vit. C): redueix la pigmentació fosca de la pell. També té un efecte antioxidant i realitza una exfoliació suau de la pell.
 • Coadjuvants: trobem altres principis actius que en combinació amb els anteriors augmenten el seu efecte. Tenen efecte exfoliant, afavorirà la disminució de capes de l’epidermis i la millor absorció dels altres principis actius. Trobem l’àcid glicòlic, àcid salicílic i la gluconolactona.

Protocols per a tractar les taques:

A Farmàcia Ortopèdia de la Rambla trobaràs els nostres productes per tractar les taques.

Per prevenir tenim el FLUID DEFENSE, amb àcid hialurònic i SPF 30, protegeix davant raigs UVB, UVA i IR i evita el fotoenvelliment. Ideal per a tot tipus de pells, aplicar desprès del tractament diari.

Per tractar trobaràs:

1.FLUID ANTITAQUES (p-Resorcinol, vit.C i SPF 30): regula, minimitza el to de la taca i protegeix del sol per evitar noves taques. Aplicar al matí sól o desprès de la crema facial habitual.

 1. CONCENTRAT DESPIGMENTANT (p-Resorcinol pur): tractament de xoc amb gotes concentrades per aplicar directament sobre la taca. Usar-lo únicament a la nit abans de la crema facial.

Per exfoliar tenim el SÈRUM RENOVADOR GLICOLAC, concentrat de glicòlic complex al 10%, allisa la pell deixant una textura més fina. Aplicar només a la nit durant tres setmanes. Ideal per a tot tipus de pells.

Per a qualsevol dubte o pregunta no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres o visitar-nos.

Aquest mes d’octubre vine a realitzar-te el  teu DERMOCHECK, realitzarem una anàlisi facial per fer control de taques, arrugues, hidratació i porus. Per haver llegit aquesta publicació tindràs un 30% dte en la sessió, constarà del dermoanalisis, resultats i regal de mostres indicades per al teu tipus de pell.

×